Waarom reageren mijn infraroodapparaten anders dan verwacht?

Elk apparaat dat met infrarood signalen wordt bestuurd reageert anders, naargelang het ontwerp van de fabrikant. Ter illustratie: sommige TV’s reageren erg snel op het indrukken van een knop terwijl andere relatief langzaam reageren.

Infrared SmartQueue

SPIN remote SDC-1 streeft ernaar om deze verschillen op te vangen door middel van de unieke Infrared SmartQueue functie. Infraroodcommando’s worden in een wachtrij geplaatst waardoor je dezelfde range aan volume en kanalen kan switchen, ongeacht hoe snel (of langzaam) je roteert. Je infrarood apparaten besturen is een stuk intuïtiever geworden.

Je kan de wachtrij leeg maken door de SDC-1 één “klik” (vibratie feedback) in de tegenovergestelde richting te roteren of door de SDC-1 in een andere oriëntatie te zetten (b.v. rechtop i.p.v. ondersteboven). De Infrared SmartQueue zal bijvoorbeeld handig zijn als je door je TV kanalen wilt zappen of het volume van je ontvanger wilt wijzigen over een groter bereik.

Probeer het zelf!

Je kan zelf de Infrared SmartQueue ervaren door bijvoorbeeld de SPIN remote SDC-1 te configureren voor het wisselen van kanalen in de “rechtop draaien” positie. Als je een keer een stevige draai geeft aan de SDC-1 zal je merken dat je TV door de kanalen blijft gaan, ook al ben je gestopt met draaien. Zodra je in de buurt komt van het kanaal dat je wil kijken, draai je de SDC-1 één klik in de tegenovergestelde richting om te stoppen. Vervolgens kan je de SPIN remote SDC-1 langzamer om bij het juiste kanaal te komen.