Wat houdt 360° Infrared in?

Oudere afstandsbedieningen hebben over het algemeen slechts één infrarood LED, die aan de voorkant is geplaatst. Hierdoor moet er altijd een specifieke kant van de afstandsbediening gericht worden op apparatuur. SPIN remote SDC-1 heeft niet één, maar 6 hoge intensiteit infrarood LEDs rondom de basis waardoor signalen in alle richtingen rondom de SDC-1 worden uitgezonden. Hierdoor behoort richten tot het verleden.