Hoe kan ik uitvinden of mijn afstandsbediening via infrarood werkt?

Een manier om uit te vinden of je afstandsbediening met infraroodsignalen werkt is door gebruik te maken van de camera van je mobiele telefoon. Open de camera app van je telefoon, switch naar de selfie-camera en richt je afstandsbediening op de camera. De infrarood LED moet goed in beeld zijn. Druk nu een knop in op de afstandsbediening en houdt deze ingedrukt. Als je een lichtje ziet flikkeren werkt de afstandsbediening hoogstwaarschijnlijk met infraroodsignalen. Zo niet, dan hebben we waarschijnlijk te maken met een RF of Bluetooth afstandsbediening.